Visitkort!



Kolla, jag fick hem mina visitkort idag! Klad tjej! :D:D


Och bara för att jag inte har något vettigt att skriva om nu när skolan börjar så tänkte jag dela med mig av mitt underbara schema!!


Jag vet att det inte syns särskilt bra, men man missar i alla fall inte att det är fullt ;D

Nu ska jag slappa medan jag har chansen, skoljobbet kommer att komma igång alldeles för snabbt...

Ha det bra!


Skolstart

Oja, idag börjar skolan! In i selen bara!
Igår redigerade jag bilder... Och beställde bilder.... Och flyttade bilder.... Och publicerade bilder... osv.... osv... Jag hade också min första sovmorgon på tre veckor! :D Jag vaknade dock 08.56, såklart. Som idag, jag har sovmorgon och vaknar 08.47. Min kropp vet inte vad sovmorgon innebär.

Bild tagen med Olle
Här har vi en av bilderna jag jobbade med igår... Den är tagen i Bishop i USA, Eric Andresen är det som står framför kameran. Nu ska jag käka frukost!
Ha en bra dag!

The story behind the picture:
Vi hade just kommit "hem" till våra uppslagna tält från en pizza-middag på stan, jag hade borstat tänderna och var på väg till min (då väldigt underbara) sovsäck när Kasper, Jonny, Eric och Elin kom fram till mig. Dom praktiskt taget studsade av iver och beordrade mig  att jag skulle hämta kameran och stativet. Sedan drog de iväg med mig ut ur campingen, de hade nämligen varit på promenad och tydligen sett något riktigt häftigt. När de stannade hade vi tagit oss en bit ifrån civilisationen och det var kolsvart. Vi var vana vid att se stjärnorna eftersom vi nu kommit till slutet av resan och det blir ganska tidigt på kvällen både mörk och stjärnklart, men något som detta hade vi inte sett förut. Jag tror aldrig jag sett så många stjärnor! Och mitt i himlen lyste vintergatan upp. Helt fantastiskt.
Det var alltså detta jag skulle fota, men det var aldeles för mörkt för min stackars kamera så det blev pannkaka av det hela, vi började istället att leka med våra ficklampor i bilderna, och ett av resultaten har vi här ovan. I just denna bild står Jonny och lyser upp Eric bakifrån (framifrån om man ser Erics vinkel), samtidigt som Kasper lyser på honom med ett svagare ljus från min (alltså kamerans) vinkel. Vi gillar alla resultatet. Grym kväll.

Full Rulle Kanelbulle!!

Ungefär den stilen har det varit på min dag idag.

Det började med att jag försov mig imorse (20 min men det räckte gott och väl, jag vaknade 10 min innan jag börjar) vilket gjorde att jag blev stressad redan från start! Fint! Sen dess har jag jag stressat runt på jobbet från 7 till 5, därefter slängt i mig middag, åkt och visat bilder hos en kund och på kvällskvisten har jag skickat iväg några mail. Jag har helt enkelt haft fullt upp! 

Något positivt med idag (är många saker, men som exempel) är att jag kan konstatera att jag har haft riktigt många besökare på min hemsida i helgen! Sperkul, verkligen! Jag blir så glad när jag går in och kollar statistiken och ser att den slagit i taket :)

Nu tänker jag gå och sova och ladda inför morgondagen då jag är helt ledig! För första gången på typ, tre veckor! Gissa om jag kommer njuta... Speciellt efter att ha sett höstens schema på skolan... Herregud, jag har inga komentarer i det ämnet.

Innan jag lämmnar er där ute så måste jag bara dela med mig av en bild jag tog tidigare i sommar! Jag fick nämligen låna en Canon eos 7D + Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM (behöver jag ens nämna att jag fullkomligen älskar dom båda?) och bilderna jag tog (på en hästtävling) fick jag hem idag! Här har vi alltså ett exempel:


Min mor på hennes underbara häst Gitana...

Nuså ska jag sova!

Godnatt!

Ledig dag :O

Ja eftersom dagens fotojobb blev inställt så blev jag helt plötsligt ledig! :O Och vad gör man då, när både far och jag står redo att åka klockan 8 på morgonen? Jo, man tar en körlektion! Och jag kan medela er, mina kära vänner, att jag idag för första gången i hela mitt liv har kört bil bara för att övnignsköra! Inte för att handla, inte för att hälsa på någon, utan bara för att övningsköra! Fantastiskt....

Så här ser en körlektion med min far ut:


Man börjar med att byta däck.


Därefter tvättar man bilen...


...och fyller på luft i däcket. Sen kan själv akörningen börja!


Då tränar man på att fickparkera. (Jag var grym :D:D)


När man kan det drar man in till stan och kör omkring på en massa större och mindre vägar och gator... (Jag körde INTE mot enkelriktat. Tro inte på pappa, vad han än säger. (A))


En par timmar senare belönas man med en Skatanmacka på Skatan! Inte fy skam!


Nöjd och belåten vänder man sedan på bilen och far hem igen.

Nu ska jag diska!

Ha det bra!

Fotojobbet

Mitt stora fotojobb denna helg var att fota fölbedömning, kvalitets och 3-års test! Väldigt många hästar skulle det ha blivit, men tyvärr blev dagens kvalitets och 3-års test inställt vilket är väldigt tråkigt.

Fölbedömningen igår blev däremot av och det var 13 superfina fölungar som visade upp sig för dommare för att sedan komma ut ur ridhuset och bli fotograferade av mig. :) Riktigt roligt var det att fota, och det är alltid trevligt att träffa mycket folk! Jag bjuder er på en bild från gårdagen, resten hittar ni på på min hemsida! :)


Libaldi, hingst efter Lingh. Foto taget med Olle.

Med färg i hår och på händer

drar jag nu vidare mot kvällens äventyr!

Wish me luck!!

Kväll fylld av bilder

Ja käkade gjorde jag, slängde mig sedan på moppen och for! Problemet var bara det att det började regna så fort jag lämnade gården, och innan jag väl var framme hade det börjat spöregna. Fin tajming. 
Fotograferingen började alltså med att vi stog i stallgången och väntade ut regnet... Men när vattnet äntligen slutade att falla kom solen fram, och vilket ljus vi fick! Helt underbart! :D Jag är riktigt nöjd med bilderna, ni får en tjuvkik här nedan. :)


Jag bryter mönstret och bjuder inte på en fint uppställd bild denna gång! ;D Tagen med Olle + ED 40-150mm 1:4.0-5.6.

Därefter har jag redigerat bilder (så klart) och ändrat lite på min hemsida för att förbereda inför fotojobbet jag har i helgen, det är dock inget jag har publicerat ännu. Jag har också visat bilderna jag tog härom veckan för Alex, jag hoppas hon blev nöjd! :D


En bild jag tog med Olle förra hösten på jakthunden Raska :)

Jag har fått ännu ett fotojobb inbokat i kalendern idag! Superkul! Denna gång är det faktiskt inga hästar inblandade, utan det blir en photoshoot med en hund. :)

Nu ska jag gå och lägga mig och samla energi inför den krävande morgondagen, ha det bra så länge! :D

Godnatt!!

Jag brukar inte vara lättskrämd...

...men idag blev jag nästan skrämd av stegen utav en ful mal.

Nu ska jag slänga i mig lite käk och sedan åka iväg på kvällens (häst)fotografering! :D Håll tummarna om hyffsat väder åt oss.

See ya!

Massa pladder

Efter en kortare konstpaus är jag nu tillbaka i bloggen! Sedan i fredags har jag jobbat (som vanligt), gått runt i Birsta (och hittade det jag sökte, ni får förhoppningsvis se det färdiga resultatet på fredag eller lördag), gått på bio, åkt upp på "Klacken" och myst, badat i tunnan nere vid sjön, fotat (big surprise...), ridit häst och så vidare och så vidare....
Jag skulle kunna ge er någon bild som exempel till varje aktivitet, men jag är lite för trött för det just nu så ni får nöja er med några extremt vackra bilder från jobbet istället. Jag kan samtidigt medela att radion är min absolut bästa vän på dagarna... För jag är väldigt ensam i övrigt ;D




(tagna med telen)

Ni får också njuta av en bild från en av kvällarna i helgen nere vid kåtan:


Canon Powershot G12

Nu ska jag dra mig mot sängen, jag har nämligen några fullspäckade dagar framför mig... För imorgon ska jag jobba (måla), därefter har jag en fotografering inbokad och efter den en visning av bilder... På fredag ska jag först jobba (måla igen) och sedan åka direkt till ett stort fotojobb som jag lite hemlighetsfullt nämnt någon gång tidigare (det kan också hända att mitt fynd på Birsta har något med saken att göra... ;D). Detta fotojobb sträcker sig ända till lördagkväll, så jag kommer ha det jag gör.(Jag kommer berätta mer imorgon, på fredag eller på lördag ;D). På söndag jobbar jag i stallet också... Men på söndagkväll och på måndag är jag ledig! :'D Då är det bara att ladda batterierna inför skolan som börjar på tisdag...

Så nu vet ni hur mina kommande dagar ser ut! Man vet ju aldrig, det kan vara värdefull information ;D

Sov gott så hörs vi imorgon!

Fredag!

Nu är det fredag och helgen har börjat! Nu tycker jag ni ska ta vara på den ordentligt och njuta åt mig också som jobbar imorgon... Men inga sura miner för det! :)

Vi har just käkat stormiddag, mamma har nämligen ridläger i helgen så vi var 11 pers runt matbordet nere vid sjön! Mysigt värre!



Nu är det så här att mina underbara älskling har kommit hem till mig idag, och han stannar ända tills på onsdag! Lycklg tjej här! :'D Det leder dock till att jag kommer att bli sämre (än vanligt) på att uppdatera här tills han åkt hem till Västerås igen... Men det överlever ni väl? ;)

Ja hörni mer än så här kan jag inte bjuda på för tillfället... Jag var på riktigt skrivhumör förut idag men det har gått över, så nu går vi ner till skvallertanterna och fikar!!

Ha det bra! :D

Forrest Gump!


"I'm preatty tired.... I think I'll go home now."
- vem känner inte igen detta?! 




Ser ni likheterna mellan den första bilden och den andra bilden? Den som är överst är en bild tagen ur filmen Forrest Gump och bilden under har jag tagit... Jag har alltså varit där Forrest vände och gick hem!! :D:D Hur coolt är inte det!? ;D
Detta var ganska precis i mitten av min USA trip, och vi var på väg från Monument Valley till Moab där vi åkte forsränning :)

Visitkort

Nu sitter jag här och skriver aldeles för sent igen.... Det är inte bra! Skärpning på mig!
Men idag finns det en bra anledning till varför jag sitter uppe så sent innan arbetsdagen imorgon, jag håller nämligen på att designa ett visitkort...

Och så här ser det ut för tillfället. Vad tycker ni? Duger det?

Livet rullar annars på rätt bra här hemma i byn. Idag har jag målat och målat och målat. Och målat. Jag har till och med målat på övertid! Imorgon ska jag också måla, och dagen efter det :) Och måla är precis vad jag gjorde igår. Och i förrgår.
Haha, okej jag ger mig. Jag tror ni fattat att jag målar på dagarna...

Annars kan jag meddela att det var riktig höstluft ute idag! (om ni inte märkt det på egen hand tänkte jag.) Sådär kallt och friskt.... Jag älskar det! Och jag är förmodligen ensam om det... Men jag tycker det ska bli skönt med höst :) Och sedan vinter, jag älskar vintern också :D Och sommaren :) Och våren :)

Nu ska jag sova!

Nattinatt!!


Redigering

Så här på kvällskvisten tänkte jag visa lite hur jag redigerar mina bilder, och vi har ett ganska typiskt exempel här nedan. Jag brukar inte redigera särskilt mycket utan bara öka kontrasten och exponeringen. Här har jag också redigerat bort tyglarna :)


(Och så får Alex ännu ett smakprov... ;D)


Sneakpeak

Här får ni (framför allt Alex som är på bild ;D) en liten sneakpeak från kvällens fotografering! Fler bilder dyker nog upp framöver :) Nu ska jag sova och ladda inför morgondagens arbete, och efter det drar jag mig inöver staden för att käka middag med en go vän :D


Här har vi alltså snyggingarna!

Sov gott!!

Fullbokad

Ja hörni det kan man lugnt säga att min vecka är! Nu har jag just (prickig av färg) kommit hem från jobbet och ska precis äta innan jag åker iväg mot kvällens fotojobb! Jag ska fotografera en häst och kanske dess ägare, förhoppningsvis kommer ni få se några av bilderna som blir framöver... Det ska bli riktigt roligt, jag håller tummarna för finväder. :)


En av bilderna jag tog på hästar under förra sommaren :)

Söndag


Olympus E-510 + ED 40-150mm 1:4.0-5.6

Just nu sitter jag i vardagsrummet och kollar ut på regnet efter att ha duschat av mig några kilo sand... Jag spenderade nämligen förmiddagen i en grusgrop med min käre vän Olle (Olympusen) för att fotografera Robin då han körde cross :D En av bilderna därifrån har ni här ovan...  
Nu ska jag gå igenom resten av bilderna och se ifall det finns någon jag är nöjd med, vädret var nämligen inte det jag hade önskat mig. Men men, det var en trevlig förmiddag :)

Ha det bra så hörs vi snart igen!


Ödla


Olympus E-510 + ED 40-150mm 1:4.0-5.6

Jag måste bara få dela med mig av denna, jag är så nöjd med den! :D Jag menar, det är ju inte varje dag man får chansen att fota en vild ödla som poserer i skuggan av en sten i Joshua Tree National Park... Och den är dessutom blå!! :D

Motivation

Ja det är en himla tur jag har den där motivatoinen jag pratade om igår! För det är inte jättekul att kliva upp tidigt en lördagmorgon och konstatera att regnet öser ner, för att några minuter senare gå till jobbet medan alla andra kan ligga kvar i sina varma, härliga sängar och tryna... Men jag gillar mitt jobb i alla fall :)

Hur som haver, jag tänkte att ni kanske ville veta vad jag jobbar med så jag har gjort en fin liten illustration här nedan! :D


Canon Powershot G12

Jag målar alltså på vardagarna (som ett sommarjobb) och sköter hästarna de helger jag jobbar (som jobb året runt) på Stall Björkbackegåd! :)

Nu ska jag njuta av att vara ensam hemma!

Ha det bra!


Duktig Clara

Just precis, jag känner mig duktig ikväll! För jag har äntligen tagit mig i kragen och skaffat kategorier till min simpla blogg (extremt svårt, jag vet) plus att jag har städat mitt rum! (också väldigt ansträngande...)
Nu finns det alltså en speciell kategori för alla inlägg som rör resan till USA, för de som endast är intresserade av den. Det finns också en kategori för mitt fotograferande, som inte hunnit skaffa sig säskilt många inlägg än men det kommer! Mitt rum är också väldigt fint :) Jag skulle kunna visa "före och efter" bilder, men "före" bilderna skulle vara alldeles för pinsamma xD

Nu ska jag
ta mig en härlig dusch och därefter krypa ner i sängen och vila upp mig inför ännu en arbetsdag!

Njut av er fredag åt mig också så hörs vi imorgon!! :)

Nattinatt!!

Ledighet = överskattat!


Fotograf: Kristin Nordmark

Det är i alla fall vad jag försöker intala mig själv... För ledigheten som tidigare i veckan fanns i överflöd är nu som bortblåst. Jag räknade just ut att jag har två "halvt lediga" dagar kvar innan skolan börjar! Hur gick det till!? :o Men jag ska inte klaga över det, jag behöver pengarna och sparar varenda krona! För visst har jag ett mål jag strävar mot.... Och jag kan knappt bärga mig tills jag når det :D Målet har dock en prislapp som består utav alldeles för många siffror så det kommer nog ta ett tag... Men motivationen är på topp - jag ska nå dit jag vill och därmed basta! :D

Flygtur! (B la)

Ja idag har det ju minst sagt varit en fullspäckad dag... I alla fall om man ser från lunchtid fram till nu! Jag har spenderat eftermiddagen på en ridklubb i Färsta för att kolla när min kära mor tränade hästhoppning, riktigt trevligt... Därefter plockade min kära vän Lina upp mig och vi for inöver Birsta för att investera i en kamera. Det blev så klart en G12:a, min lilla bebis har Lina precis lika lindad runt lillfingret (om den hade något) som alla andra som någonsin provat den... Den är helt enkelt oemotståndlig, min lilla pärla :D


G12:an står för denna

Därefeter blev det käk på donken och efterrätt på ett ställe mitt emot som serverade underbar glass! Mätta och belåtna satte vi oss sedan i bilen och gasade hem till mig där vi fördrev tiden genom att sitta och prata (ovanligt nog, träningsvärk i käkarna imorgon!?) och kolla igenom lite bilder från min välbekanta resa...
Klockan 10 över 9 satte vi oss återigen i bilen och denna gång var målet...... (dom dom dom doooooooom!!!!) Flygfältet!! Jag har nämligen (underbar som jag är) gett Lina en flygtur i födelsedagspresent! Den kom lite sent dock, men den som väntar på något gott....
På väg till det lilla gulliga planet (Gröna Hissen, med plats för fyra!) och den extremt trevliga och stabila piloten Mattias Nordin blev vi dock tvugna att stanna för att fotografera solnedgången över Öjen (en sjö här hemma), vilket inte var helt fel:


G12:an...

Jag måste också bjuda på tre bilder som visar Linas sinnesstämning under kvällen:




G12:an...

En bild säger mer än tusen ord, right?? Här har ni alltså mer än tre tusen ord!! ;D


Nej, nu måste jag sova, jag ska ju faktiskt upp och jobba imorgon (ja, jag har skaffat jobb resten av sommaren) och det börjar bli SENT. Jag kan avsluta genom att tala om att flygturen var helt fantastisk (det är inte varja kväll man flyger in i solnedgången...) och att jag måste lära mig att inte göra så långa inlägg!! Och att jag har ett fotojobb imorgon med tre kunder, och ett riktigt stort inplanerat lite längre fram! :D (Som ni förhoppningsvis kommer få ta del av i framtiden...)

Nu så!!

Sov GOTT!!

smått och gott

Att vara ledig är nog inte riktigt min grej... Jag lyckas inte sysselsätta mig själv! Att alla mina kamrater jobbar gör inte det hela bättre, jag är ju van vid att det är jag som jobbar medan alla andra är lediga... Så det är lika bra att jag också ser till att jobba resten av sommarlovet ;D


Olle står för denna ;D

Idag har jag träffat fotokunder och visat bilder från ett dop jag fotograferade innan USA resan, vilket alltid är lika roligt :D Fler bilder från dopet kommer snart att finnas på min hemsida :)


G12:an har tagit dessa...

Annars kan jag medela att det är tur att det finns mormödrar när vänner sviker! (jobbar) Och finns det något som slår stora, röda, riktigt solmogna smultron? Jag tvivlar på det... Bara doften av dom är ju helt underbar :D Så ni kan ju gissa var jag spenderat min eftermiddag... ;D

Nu ska jag sova!

Nattinatt!!


RSS 2.0